Hotel Kék tó

Balatonszárszó

Get Adobe Flash player

Állatsimogató

Minigazdaság a Balatonnál, állatsimogatónk bemutatása
  

 Családi program a Balaton mellett

Szabadidős program gyerekeknek, családoknak

Az álmok türelmesek, képesek évekig csöndben várakozni, megbújva, néha előtörve félrehúzódni, csak elmúlni nem tudnak! Kivárják, hogy az élet a sors szálai addig bogozódjanak, tekeregjenek, hogy minden más összedőljön, hogy aztán a legkézenfekvőbb megoldásként felszínre törjenek és megvalósuljanak.

Balatonszárszó kedvelt célpontja a családos, kisgyerekes pihenni vágyóknak, szabadidős programot, gyermekprogramot kereső családoknak a Balatonnál. Ebből a tényből kiindulva hoztuk létre mini-gazdaságunkat, ahol szeretnénk testközelben megmutatni a háztáji parasztudvarok állatvilágát, amely nagyszerű gyerekprogram lehet egy balatoni nyaralás közben.

Balatonszárszói mini-gazdaságunk

A Napfényudvar Mini-gazdaságunkban megtalálható állatokkal szeretettel várja a kedves érdeklődőket. Mini-gazdaságunkkal egy kis ízelítőt szeretnénk nyújtani abból, hogy milyen állatok voltak részei egy falusi portának. Célunk, hogy a városban felnövő gyerekek, ne csak a csirke sült változatát ismerjék meg, hanem egy családi program keretében lássák, hogy-hogyan kell ki a tojásból és milyen sokféle lesz amikor felnő. Itt mint minden háztáji udvaron mindig hangosan zajlik az élet, kakasszóra ébredünk, majd kezdődik a sürgés- forgás, benépesül a baromfiudvar, kacsák, libák, tyúkok, pulykák, gyöngyösök. Beindulnak a bio-fűnyírók a bárányok és a kecskék, Hontes a lovunk hangos nyerítéssel követeli a reggelit. Malacaink és nyulaink vidám kergetőzéssel kezdik a napot.

Madárházunkban megtalálhatók a különféle szárnyasok: galambok, fürjek, fácánok, vadkacsák, elsősorban azok, amelyeket előszeretettel használtak a falusi konyhákon vagy a főúri asztalokon. Állatállományunk napról napra szélesedik. Ritkaság a kézzel nevelt szajkó párunk. Vannak állandó vendégeink: sündisznók, fecskék, cinkék, rigók, verebek…

Napfényudvar Mini-gazdaságunkban lehetőség van az állatok testközelben történő megismerésére, simogatására. (Az állatsimogató igénybevételének bővebb tájékoztatója a "Hasznos" menüpontban található.)

Nem szeretnénk és nem is tudunk az állatkertekkel versenyezni, csupán ízelítőt kívánunk adni egy másik lassan alig ismert világból, szeretnénk ha itt a Balaton partján lenne egy hely ahol egy család 1-2 órát kellemesen el tud tölteni.

Családi program, gyerekprogram, szabadidős program a Balatonnál, állatsimogató Balatonszárszón - Látogasson el hozzánk!

További információ KLIKK